Thursday, May 28, 2015

Ngoc Lan and Vu Khanh Duet Album Review

Diem Xua has been one music production label known for its high quality in production.  When Diem Xua came out with a duet album combining its top male vocalist, Vu Khanh, with Ngoc Lan, this was no different.  The album was entitled Nguoi Em Sau Mong and released in 1992.  Of the twelve tracks, the album included four duet tracks that were very well done:  Hoa Rung Ven Song, Con Quy Lay Chua both written by Pham Duy and Chieu Phi Truong and Bai Ca Hanh Ngo both written by Le Uyen Phuong.  My favorite of the three was Hoa Rung Ven Song.  Their voices blended beautifully with this song.  Of Ngoc Lan's solo tracks included a pair of songs written by Duc Huy, Xin Mot Ngay Mai Co Nhau and Mot Tinh Yeu.  When it comes to songs written by Duc Huy, you just can't go wrong with Ngoc Lan as the vocalist.  Ngoc Lan also did a fine job with her deliveries of Tuan Khanh's Noi Niem and Quoc Dung's Anh Da Thay Mua Xuan Chua, as well.  Out of Vu Khanh's solo tracks, my favorite on this album was Dan Trong Dem Vang (Johnny Guitar).  Although I prefer listening to duets between Ngoc Lan and Duy Quang, I must admit this was a very competent project that combined two very fine vocalists in a very pleasant style.  

Wednesday, May 13, 2015

Ngoc Lan Trivia

This is to all fellow devoted fans of Ngoc Lan out there.  How much do you know about Ngoc Lan?  Would you say you're an expert who knows a lot when it comes to facts about Ngoc Lan's career, music and life?  How read up are you about Ngoc Lan?  I challenge you to take our Ngoc Lan Trivia and try to answer the following questions.  It just might surprise you on how much you know about our beloved Ngoc Lan.

Ngoc Lan Trivia - Part 1:

Here are the first five questions.  I assume these questions are fairly easy and that you don't have to be an expert on Ngoc Lan to know the answers.

  1. What was Ngoc Lan's given birthname?  A) Nguyen Ngoc Lan  B) Jade Orchid  C) Nguyen Thanh Lan  D) Maria Le Thanh Lan  E) Tran Ngoc Lan
  2. What city was Ngoc Lan born in?  A) Hanoi  B) Saigon  C) Nha Trang  D) Da Lat  E) Paris
  3. Other than Vietnamese, Ngoc Lan was famous for singing in what language?  A) English  B) French  C) Chinese  D) Korean  E) Spanish
  4. When and where did Ngoc Lan began her career as a professional singer?  A) After she left Vietnam for the United States first resettling in Minnesota  B) At the age of 20 while she was still in Vietnam at cabarets and nightclubs in Saigon  C) While she was in college as a foreign exchange student in Paris, France  D) As a child while still living in Nha Trang  E) In Hollywood during the 1990s where she also appeared on the Hollywood Night music video series
  5. What was the cause of Ngoc Lan's untimely passing?  A) Cancer  B) Multiple Sclerosis  C) Suicide  D) Diabetes  E)  Automobile Accident

So, were you able to answer all five of the previous questions?  If so, then you're definitely a fan of our beloved Ngoc Lan.  But not so fast.  Just by knowing the answers to those five very easy questions about Ngoc Lan doesn't necessarily make you a devoted fan of Ngoc Lan.  The answers to those five questions are pretty much public knowledge.  Maybe that's putting it a bit too extreme there.  Let's say the answers to those previous questions are basic information about Ngoc Lan.  Therefor, one would have to be a fan of Ngoc Lan in order to know the answers.

Let's continue on to the next set of questions.

Ngoc Lan Trivia - Part 2:

The following ten questions here are designed for those that are considered to be devoted fans of Ngoc Lan.  These questions are a bit harder and require fans to do a bit of reading about Ngoc Lan to know the answers to.  For those devoted fans who have followed Ngoc Lan's career closely through the years, you should have no problem answering these trivia questions.

  1. When Ngoc Lan resettled in Southern California in 1982, what was the name of the music production label that she first recorded professionally for?  A) Asia Productions  B) Da Lan  C) Doi Magazine  D) Lang Van  E) Giang Ngoc 
  2. During the 1980s, what was the name of the first major nightclub that Ngoc Lan had become an exclusive weekly peformer at for an entire year?  A) Majestic  B) Diamond  C) Dem Mau Hong  D) Ritz  E) Au Baccara
  3. Ngoc Lan had recorded duets with a lot of male artists during the 1980s and 1990s.  Which one of these male artists did she not ever record a duet with?  A) Duy Quang  B) Don Ho  C) Trinh Nam Son  D) Lam Nhat Tien  E) Nhat Truong
  4. What was Ngoc Lan's best selling studio album during the 1980s?  A) Tieng Hat Ngoc Lan  B) Nguoi Yeu Dau  C) L'amour Tinh Ta  D) Tinh Xanh  E) Nhu Em Da Yeu Anh
  5. Ngoc Lan had also recorded many duets with other female artists?  Which one of these female singers did Ngoc Lan record the most duets with?  A) Kieu Nga  B) Khanh Ha  C) Nhu Mai  D) Huong Lan  E) Julie Quang
  6. Ngoc Lan had come from a large family.  Including herself, how many children did her parents have altogether?  A) 10  B) 12  C) 6  D) 8  E) 11
  7. Among her siblings, Ngoc Lan was ..... A) the fifth eldest.  B) the eldest.  C) the second eldest.  D) the third eldest.  E) the youngest.
  8. In 1990, May Productions released Ngoc Lan's ground-breaking first solo music videotape which consisted of beautifully shot music videos for five of her recorded songs.  What was the title of her first solo videotape?  A) Ngoc Lan in Hollywood  B) Nhu Em Da Yeu Anh  C) Khi Co Chang  D) Lai Gan Hon Em  E) Ngoc Lan on Video
  9. During her career as a professional singer, Ngoc Lan toured extensively and performed in concert for live audiences in many different countries all over the world.  Ironically, there was one country where her fans never did get to see her perform live in concert.  Which country was that?  A) United States  B) Australia  C) Canada  D) France  E) Vietnam
  10. How old was Ngoc Lan when she passed?  A) 32  B) 50  C) 44  D) 36  E) 40
So how did you do with that last set of ten questions?  I told you they were going to be harder than those first five.  Well, if you had no trouble answering all ten of those questions, I must say then that you are definitely a devoted fan.  Actually, if you were able to answer at least half out of the ten questions, I'll say you still qualify as a devoted fan of Ngoc Lan.  How many of you are courageous enough to move onto the final set of questions?  If you can answer these next five questions without any problems at all, then you have my total respect.  You would then not only be considered either a truly devoted fan of Ngoc Lan or even an expert about her, but a qualified obsessive Ngoc Lan fanatic like myself.  Not to worry, it's alright to be one.  I should know, I've been an obsessive Ngoc Lan fanatic for years and proud of it.  

Ngoc Lan Trivia - Part 3:

All I can say is, good luck on these last five questions, friends!

  1. What was the name of Ngoc Lan's very first recorded song?  A) Nguoi Yeu Dau  B) Nang Chieu  C) Mua Dong Cua Anh  D) Lo Mai Sau  E) Oh, Mon Amour
  2. Ngoc Lan's debut solo studio album, Tieng Hat Ngoc Lan, consisted mostly of covers she recorded of popular French songs and Vietnamese ballads.  Only one out of the twelve songs on this album had never been recorded before by any other artist.  It was a Vietnamese song written by a former beauty queen who had been crowned as Miss Vietnam - USA in the Hoa Hau Ao Dai Long Beach beauty pageant in the early 1980s.  What was the name of that song and who was the songwriter?  A) Sao Danh Xa Em written by Marguarite Pham  B) Sa Mac Tinh Yeu written by Khuc Lan C) Hay Den Voi Em written by Giang Ngoc  D) Song Xuan written by Que Phuong  E) Con Yeu written by Cam Van
  3. Ngoc Lan's height has been exaggerated to as tall as 5' 8" by some unreliable sources, yet in reality, she was anything but 5' 8".  How tall was she?  A) 5' 6"  B) 5' 4"  C) 5' 3"  D) 5' 2"  E) Under 5 feet tall
  4. During the 1980s, long before Ngoc Lan had gotten married to Kelvin Khoa, she had been romantically linked to a famous Vietnamese-American saxophone player and musician.  What was his name?  A) Vu Anh Tuan  B) Tuan Duc  C) Thanh Lam  D) Trung Nghia  E) Truc Ho
  5. Ngoc Lan's first album, Tieng Hat Ngoc Lan, was released in 1986 available in the form of audio cassette.  A couple of years after, it would be reprinted and re-released available in the form of compact disc by the production label, Doi Magazine.  Which production label had released it back in 1986 available in the form of audio cassette?  A) Giang Ngoc  B) Da Lan  C) Asia Productions  D) Lang Van  E) Ngoc Lan

If you had no trouble coming up with answers to all 20 Ngoc Lan Trivia questions, I seriously tip my hat to you.  Way to go!   But if you did have trouble answering these questions, relax, that doesn't disqualify you as a fan of Ngoc Lan.  Who am I to say you are a fan or aren't a fan of Ngoc Lan anyway?  The fact that you've taken this trivia.... Actually, the fact that you've taken the time to visit this blog site, for that matter, already shows that you certainly are a true fan of our beloved Ngoc Lan.

Answers to Ngoc Lan Trivia - Part 1 Questions:
1. D  2. C  3. B  4. A  5. B
Answers to Ngoc Lan Trivia - Part 2 Questions:
1. B  2. D  3. D  4. B  5. A  6. D  7. A  8. B  9. E  10. C
Answers to Ngoc Lan Trivia - Part 3 Questions:
1. D  2. D  3. E  4. C  5. E

Friday, May 8, 2015

Ngoc Lan on Viet Celeb's List of 50 Most Beautiful

It's really of no surprise that our beloved Ngoc Lan is listed on Viet Celeb's 50 Most Beautiful Vietnamese Women of All Time.  There's no question Ngoc Lan was indeed quite beautiful.  To many of Ngoc Lan's fans, she has even been considered as the most beautiful Vietnamese woman ever.  I must say that I agree with many of Ngoc Lan's fans.  She was very beautiful both inside and out.

Here are some more photos to display Ngoc Lan's beauty.